moments by andrea helmeci photography

Természetesen Neked!

Oldalak A fotózásról Info

2011. szeptember 13., kedd

Felfelé


"Kétféle ember létezik: az egyik felnőttként is képes gyermekszemmel nézni a világot, a másik nem."

2011. szeptember 3., szombat

Réka Eszter

 
A Liliről és Rékáról készült képek azonos időben, azonos helyszínen készültek, mégis teljesen más a hangulatuk.
Réka anyukájával megbeszéltük, hogy összejövünk a gáton egy talira, hiszen még személyesen nem találkoztunk, amolyan klasszikus netes-ismerősök voltunk addig.
Én már elhatároztam, hogy kihasználom az időt, és ha már Réka is eljön egy kicsit játszani a Duna partjára, elkattintom párszor a gépet.
Nem beszéltük meg előre, hogy fotózni szeretnék, úgyhogy külön köszönet Laurának, hogy nem volt ellenére a dolog. :)
Így hát, nem is beszélgettünk igazán sokat, hiszen Rékához minél közelebb próbáltam helyezkedni, de semmiképpen sem megzavarva őt a szabad ténykedésben.
Réka hihetetlen fotogén, szinte nem készült kép, amelyiken ne profi modell módjára tűnne fel. Így a képek sikerültéhez jócskán hozzájárult. :)
Választani is nagyon nehezen sikerült, hogy melyik kép is essen áldozatul a szelektálásnak. :)
Sokat gondolkodtam, miként lehetne megfogalmazni azt, ami a róla készült fotókon érezhető, már azon kívül, hogy egy szépséges, helyes, aranyos kislány. Ha lehet ezt a jelzőt egy ekkorka lányka esetében használni, akkor a legmegfelelőbb, hogy egyfajta elegancia, "tartás" sugárzik felém, ha nézegetem a képeket.
Köszönöm Rékának, hogy segített nekem. :)
Hihetetlen, hogy elkapott, mozdulatlansággá rögzített pillanatok mennyire vissza tudják adni a szereplők kisugárzását, jellemét...
Olyan "töredékek" maradnak így meg, melyeket akaratunkon kívül "elejtenénk" talán, ha nem lenne lehetséges valamiképpen megragadni. Én úgy hiszem, ezek szavakkal vissza nem idézhetők...